Η ιστορία της EL

Η EL Bags κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους 2016 από μια ιδέα για τη δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος, εμπνευσμένο από τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας.

Το λογότυπο του brand είναι το σύμβολο του Μαιάνδρου, γνωστό ως «Ελληνικό Κλειδί», που πηγάζει από τον ποταμό Μαίανδρο που πηγάζει από μια αρχαία πόλη που ονομαζόταν Μητρόπολη στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το ποτάμι φημιζόταν για την εξαιρετικά ελικοειδή του διαδρομή που απεικονίζεται στο χαρακτηριστικό μας μοτίβο.

Ο Μαίανδρος χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα στην Αρχαία Ελλάδα και συχνά χρησιμοποιούταν στα δώρα καθώς συμβολίζει το άπειρο, την αγάπη και το αιώνια ροή των πραγμάτων.

Η οικογένεια της EL

Η EL Bags είναι μια έμπνευση που γεννήθηκε από την οικογένεια Τσαντίλη, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ομορφιά του
ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας με ένα ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο.

Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1920 και αποτελούταν από ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, που εμπορευόταν υψηλής ποιότητας κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία προχώρησε στην ανάπτυξη 25 καταστημάτων, προσφέροντας ρούχα και υφάσματα πολυτελούς ποιότητας από όλο τον κόσμο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σχεδιάστρια και δημιουργός του brand, Soraya Τσαντίλη, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της πολυτελούς μόδας, κατάφερε να συγκεράσει το σύγχρονο στυλ και την ελληνική κληρονομιά στη συλλογή των προϊόντων που προσφέρει σήμερα η EL Bags.

Τα προϊόντα EL

Οι τσάντες EL είναι χειροποίητες στην Ελλάδα και παράγονται αποκλειστικά με ελληνικά υλικά.

Η διαδικασία παραγωγής ξεκινά με τις πρώτες  ύλες που μετουσιώνονται και δίνουν ζωή σε νέα προϊόντα.

Ξεκινώντας από το μοναδικό ύφασμα που υφαίνεται από τον αργαλειό μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια ισορροπία μεταξύ της υφής & αντοχής.

Στη συνέχεια το ύφασμα μεταφέρεται στα συνεργαζόμενα  εργαστήρια μας, στην πόλη της Αθήνας όπου κόβεται και ράβεται προσεκτικά με τελικό αποτέλεσμα τις τσάντες μας που τόσο έχουν αγαπηθεί από το καταναλωτικό κοινό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Please enter your email address to receive your cart as a PDF.

  • Το καλάθι σας είναι άδειο.